sen benim karanfilimsin....

sen benim karanfilimsin....
hayat seninle guzel...

Lilypie Third Birthday tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Sayfalar

27 Ocak 2011 Perşembe

cekilise destek...

sevgili sumeyye guzel bir hediye cekilisi yapiyor.aslinda bu tur aktivitelere katilmam,hic katilmadimda. ama onun emeklerini tanitmak isterim cidden.eh hem de bakarsininiz sirin urunlerinden de nasip alirim:) yavrularimiz icin el emegi goz nuru dokup ortaya cook sirin urunler cikariyor.her biri cici mi cici..hayal dunyasini kecelrle birlestirince orataya seyrine doyumsuz urunler cikmis. http://biravuchayat.blogspot.com/sayfasina gidip bakmanizi oneririm.eminim bircogu hosunuza gidecek.
iste onlardan birkac ornek..ellerine saglik sumeyyecim..





25 Ocak 2011 Salı

acikan var mi?

eve bir hastalik virusu girdi mi elden ele geziniyor anlasilan.dunden beri kizimi da yoklayip duruyor,gece cok
kulak agrisi cekti yavrukusum,ilacimizda yoktu,ama sukurler olsun ki emen bir cocuk oldugundan ilaci hazir ve nazir sunuluyor Mevla tarafindan!hemen kulagina birkac damla anne sutu damlattim,tabi damlatmak yazdigim kadar kolay degildi. kizim elimizi yaklasttirmiyordu,bagirtilari sanirim 15.kattan isitilmistir. neyse yarim saat surmeden yavrumun nesesi yerine geldi ve gece demeden kalkip oyuncaklariyla bile oynadi.bu kadar cabuk etki edecegini dusunmemistim,hamdolsun..genel durumu iyi ama ben bugun yine de goturecem doktor kontrolune,zaten asisi da var.
anne sutu olmadigi durumlar icinse kucuk bir sogan parcasinin suyunu cakirip 1-2 damla agriyan kulaga damlatilirsa o da hemen geciriyormus agriyi.biz denemeye calistik ama kizim birakmadi birturlu. aklinizda bulunsun.

hadi biraz da agzimiza tad gelsin..
gecen gun ne zamandir denemek istedigim bir yemegi denedim.kalan pilavlari degerlendirmek icin cidden guzel bir aparatif yemek.kalmis pilavim vardi 2 bardak kadar,rondoyo koyup bir yumurta,tuz ve karabiber ilavesi ile rondodan gecirdim.sonra biraz un ilavesi ile ele yapismayacak kivamda hamur yaptim.( pilaviniz tamamen rondoda yok olmuyor ama hafif eziliyor.) icli kofte ici gibi kiymali ic hazirladim.sonra ceviz buyuklugunde hamurdan parcalar koparip kiymali icle doldurup oval sekil verdim. vee yagda kizarttim.icli kofte tadinda lezzetli bir yemek.pilavimin telef olmamasida cabasi:) sekerparem de sevdi biraz da olsa yedi kuzum...

22 Ocak 2011 Cumartesi

dudu dudu diller...

yogun gecen bir haftanin ardindan devraldik yeniden haftasonunu..bizim icin biraz kotu basladi hafta sonu,babamizda hasta,ates,titreme,halsizlik,bozgaz sisligi..usutmus haylice.bakalim ilaclar ve benim bakimim ise yararsa ins.kisa surede ayaga kalkar..

kizimda aksine bugun pek bi neseliydi,habire babasina gidip baba gel,baba bak deyip durdu..soz birtanemden acilmisken biraz bahsedelim cankusumdan. nazli kusum bir dillendi bir dillendi...neler soyluyor bicir bicir.sanirim en guzel yas donemlerinden biri de yeni konusmaya baslayinca oluyor..her derdini,istegini anlatabiliyor artik,sohbet bile ediyoruz hani!:)masallah pek bir tali oluyor bebekler konusma caginda.iste benim kizimda boyle tam kivaminda...tabii sadece anne ve babasina!! baska kimseye pas yok hala..disarida bes karis suratla geziyor desem hani yeridir..ne yapalim mizaci boyle deyip,bizimle konustuguna sukrediyoruz:)
gecen gun kisa mesafe bir yere kadar gitmek icin minibuse bindik,bir baktim benim kiz bagiriyor heyecan dorukta,anne,anne bak dayyyu,dayyu diye.nasil ciglik atiyor..Meger Caillou'nun resmini gormus bir magazanin caminda..nasil farketiyse minubusun icinden,cadim bagiriyor dayyu dayyuu diye.:)




kelime hazinesi cok genis masallah,herseyi kaydetiyor cocuklar.oyle sasirtici kelimeler soyluyor ki yerli yerinde,kalakaliyoruz nasil aklettigi,nasil ogrendigine..yavru kus asagidaki kelimelerin bircogunu18 aylikkenden bari soyluyor ama suan itibari ile 21 aylikken , tarihteki sayfalarda yerini almasi icin kaydediyorum.aklima ilk gelenleri yazdim ama aslinda herseyi soyluyor.cumlede kuruyor artik. ben en cok kullandigi bes kelime ile baslayayim:

yeni kelimeleri kitap okuyarak ogreniyor yavrucuk:)


yapmaaa anne.: yapma  (herseyde 'yapmaa'diye savunma halinde hanimcik.)
beim: benim (herseye benim diyor)
dit delme: git gelme
otu otu: otur
yakaadim: yakaladim
otudum: oturdum

sisisimi:ictin mi?
cacal: catal
ditti: gitti
casik: kassik
del: gel
pilloov: pilav
mus: muz
naar: nar
deldim: geldim
supu: supurge
meek: melek (arkadasinin adi )
tize: teyze
annesi: anne
babasi: baba
annis: anne
detirdim: getirdim
bekle: bekle
ciko: cikolata
vee: ver
yok: yok
cooba: corba
aaba: araba
şu: su
kactim: kactim
cacin: tarcin
bastim:bastim
ucu: ucgen
sesil: yesil
cizi: kagit istiyor cizmek icin.
dedirdim: getirdim
ciktim: ciktim
aa souk!:soguga ciktimi kullaniyor
hopis: uyku
cici: elbiseler
bob: top
gol: gol
ayy: ayi
şaat: saat
lamba.

bircok seyi anne bak kedi,anne bak saat . anne bak cici,vs. diye bana anlatiyor.
miyav,mo,hav hav,ciik cik,uuuru u ..cikartigi hayvan sesleri.
sicakla sogugu karistiriyor,sicak olanlara hep şouk (soguk) diyor:)
utu,elektirikli soba,cay seti gibi sicak seylere elini atmiyor elini hafif yaklastirip anne bak uff diyor:)

buyumus yavrukusum meger..kocaman bir kiz tavirlari takinmis..hala bebek gibi koksa da..

13 Ocak 2011 Perşembe

2 MiM bi arada

sevgili cherryblossommmm'a borclu oldugum bir mim vardi,simdi yeni bir mim ile kapimi calinca yazmak sart oldu.vakit bulup pek fazla guncelleme yapamadim bir donem.'garip aliskanliklarim'i sordugu mimi zaman asimina ugradi belki ama ben yine de kisaca cevaplayayim:

var bazi garip aliskanliklarim.ilk aklima gelen gazeteyi,dergileri son sayfalarindan baslayarak okurum.gazeteyi alirim onume ornegin direk son sayfayi cevirir okurum:)
aldigim kiyafet vs. seyleri hemen giyinmem nedense,illa bekler dolapta en az bir ay sonra giyerim:)bu huyumu kizimin giysilerindede yapmisim inamazsiniz bazilari ben kullanana kadar kuculdu:)etiketi kopar giysene,giydirsene hemen be kadin!!!
daha vardir ama aklima gelmedi bi anda..

gelelim yeni gonderdigi mim'e.

1. Kac yasinizdasiniz :



2. Isminizin son harfi ne?

4. Kilonuz kac?


5. Boyunuz kac?
 
6. Ailenizin kacinci cocugusunuz?
 

 Buraya kadarki tum sorulari ozur dileyerek cevapsiz birakiyorum:biraz,kisisel sorular oldugu icin cevaplamak istemiyorum,nette ozelimle alakali cok detay yazmayi tercih etmiyorum zira.sanal ortamda gercek ismimi bile kullanmiyan biriyim.

3. En sevdiginiz renk ?
kirmizi,siyah,yesil..aslinda pastel tum tonlari pek severim...

7. En sevdiginiz Sarki?

ilk aklima gelen candan ercetin \ elbette..

8. Sizce sarisin mi esmer mi?
esmeri hep daha yakin bulurum

9. Sigara kullanir misniz?
asla!asla!asla!

10. Alkol?
sorulmasi bile gereksiz ama asla ve asla!hamdolsun mevlam nasip etmesin...

11. Cayi fincanda mi seversiniz, yoksa cay bardaginda mi?
tercihim hep cay bardagidir,ne ufak ne buyuk orta ajda boy bardak tam benlik...

cherryblossommmm a tekrar tesekkurler.herkese mutlu gunler.