sen benim karanfilimsin....

sen benim karanfilimsin....
hayat seninle guzel...

Lilypie Third Birthday tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Sayfalar

27 Şubat 2011 Pazar

bogaz derdi...

gunler bazen oldukca yoran sorunlar,problemlerle,bazen yuz gulduren kucuk anlarla beraber hizla akip gidiyor..cok sukur ki dusmeden uzaniyoruz bazen bir dala bazen bir ele ...
hersey bir yana ben mumkun mertebe kizimi yeni ortamlara sokmaya calisiyorum.. yabancilara karsi olan hircinliklari azaliyor boylece,biraz da olsa alisti yeni ortamlara. beni eskisi kadar bunaltmiyor guzel kizim...hem de az biraz yemek yiyor bazen.hele kucuk cocuk varsa gittigimiz yerde onlara bakarak yemek yedirebiliyorum.zira evde cidden adamakilli birsey yemiyor..ac geziyor bence...gunde sadece iki kasik corba bile ictimi oh bugun birsey yedi sukur diyorum hani..
ama bizim kerata malatya yemeklerine bayiliyor!memleketci yani...bizim oralarin yemekleri de hep ugrastirici zahmetli yemekler.ben pek yapmam.fakat gelin gorun ki bizim sekerpare onlari gorunce bir guzel aciveriyor o hep kapattigi minnacik agzini!..sasirip kaliyorum..nasil,nerden geliyor bu damak tadi?ben evde pisirmem pek o yemekleri..soyacekim bu olsa gerek.ama artik pisirmem gerektigini anladim.tabi aslinda onlarida yine cok az yiyor ama benim icin agzini acip istemesi bile yeterli!!!


bizim oranin meshur 'sikma koftesi' vardir.onu pek sever kuzum.gecen gun kalkip  -tarifte biraz degisikliklerle- azicik ondan yapi verdim.yuvarlak oldugu icinde daha bir dikkatini cekip hosuna gidiyor yemesi.annecim gel bak top verecem dedikce acti agzini,yiye yiye 6-7 tane topcuk yedi ama olsun ona bile raziyim..gerisini de annesi onun yerine yedi:)
iki de bir parmagiyla gosterip ,anne bak bob(top)diyerek cok eglendi.yemek yemeyen cocuklara tavsiye edilir..
portakali da yemiyordu,ben de dilimlere ayirip eline verdim.emerek yiyor.onlugunu de giyip onunla oyun gibi yemesi de cok hosuna gidiyor.her dilimi biraz emip biraksa da hic yememesinden daha eftaldir...
iste yemek yedirmek icin boyle cozumler uretiyoruz,ha cokta ustune gitmiyorum..acikinca yemek yemesi gerektigini ogrenecek birgun.kendimi ve yavrumu yipratarak yedirme cabasina da girmiyorum cogunlukla..ama yemegi sevecegi sekilde sunmak olumlu sonuc veriyor cogunlukla...

19 Şubat 2011 Cumartesi

Rashid Bhikha- Your Mother MMV

 anneligi en guzel tarif eden sarkilardan.hem annelerin hem de cocuklarin cok hosuna gidecek bir parca..buyrun dinleyiverin hemencik..

18 Şubat 2011 Cuma

gelsin hediyelerr.

sevgili sumeyye'nin hediye cekilisinde minik kizi bizi secmisti.o minik eller gectigimiz gun hediyelerini bize elleri ile sunmak uzere geldiler.tevafuk meger komsuymusuz zaten.hemen yan sokagimizda oturuyorlarmis da haberdar degilmisiz..dunya gercekten kucuk.guzel bir baslangic icin belkide boyle bir tevafuk gerekti. ins.minik kizi ve annesini artik yalniz birakmayiz.
hediye ve ilaveten verdigim siparis guzel paketler icinde sunuldu bize.
emegine,yuregine saglik sumeyye'cim..

guzel paketlerin icinden;

siparisim olan cilek araba ve

cekiliste kazandigimiz guzel panomuz ciktii...

9 Şubat 2011 Çarşamba

kurabiye..

sekerparem ile ilk kurabiyemizi yaptik dun aksam.ne zamandir canim dugme biskuvisi cekiyordu.kurabiyelerin icinde en sevdigim desem yeridir. kizimin haykirslari esliginde hamuru zar zor hazirladiktan sonra,yogurmasi icin eline hamuru verince bayagi keyiflendi hanimkiz. bana da cabucak tamamlamak kaldi..
tadina doyamadik esimle.kyir kiyir,cok haif bir kurabiye.eh bitanemin elleri degince kurabiyelerin lezzeti kat be kat artmisti...canim kizim bi bakmisiz bigun kendiliginden kurabiyeler yapmis anne babasina..o gunler de gelir ins.vakit hizla geciyor ,o zamanlarini  da goruruz hayirlisi ile ins.

6 Şubat 2011 Pazar

arada..

biraz az gorsek...dar alandan baksak arada..
gercegi tum genisligi,tum ayrintilari ile
her daim bulmasak karsimizda..




biraz gormesek herseyi,kapatsak gozlerimizi arada..
kocaman kocaman acip gozlerimizi
yasamin tum yukunu almasak sirtimiza..



daha mutlu olmaz miyiz?
daha neseli,
daha coskun..

tipki cocuklar gibi...

5 Şubat 2011 Cumartesi

'Evim'ize ozel...

ev dekorasyonunu her hanim gibi ben de cok severim. orjinal urunlerin sergilendigi bu siteyi kesfetigimden belli paylasacam ama hep unuttum.ben pek bir sevdim burayi..sizlerde uye olup alisveris yapmak isterseniz linki tiklatmaniz yeterli.


4 Şubat 2011 Cuma

bizim evdeki sosyalizim :)

Bu gunlerde kizimi sosyallestirme cabasindayim.Kizim yalniz kaldikca akranlari ile dialog kurmakta zorlaniyor, buyukleri goruncede hep mizmilanma durumlari hiz kazanmaya basladi.aglama krizleri de tavan yapmis durumda,istedigi birsey yapilmayinca saniyesinde hemen kendini yerlere atip,agliyor.nerde olursak olalim yerlerde surunuyor sirine hanim.ah be kuzum her halince cok tatlisin ama kendini boyle paralamana dayanamiyorum..elbette benim bu zaafimdan faydalaniyor minik kus.gidip onu kaldiracagimdan emin oldugundan istedigi kadar aglama ozgurlugunde...ah merhamet sen bazen kotu birseysin galiba!!


bende baktim bu boyle olmaz.ve yavru kusumu mumkun oldukca arkadaslari ile bulusturmaya calisiyorum. kah biz gidiyoruz,kah onlari davet ederek cocuklarimizin ruhen saglikli bireyler olmasi icin zeminler ayarlamaya calsiyoruz.yalniz kalindikca televizyon daha cok izleniyor,anneye daha cok bagimli olunuyor.hem kizim arkadaslarini gorunce az da olsa birseyler yiyor,evde yemek yedirmem oldukca zor zira.yemiyor inatla..
oldukca bencil oldugu bir donemde,hersey' benim' modlarinda.yastik benim,sandalye benim,oyuncaklar benim,kitaplar benim...ozellikle arkadaslari ile paylasamiyor.hele kendinden kucuk cocuklarla hic anlasamiyor.buyuklere yine izin var da,kucuk cocuklara hicbiseyini vermiyor. gorusmelerimiz arttikca gozlemledigim kadari ile biraz daha paylasimi artti.tabii ilk baslarda allah'in emri! bir saate kadar herseye aglanacak!!yerden yere atacak kendini!! ama sonra saatler gectikce bakiyorum uyum sagliyor,paylasiyor.
elbette gungectikce buyuyor yumurcak,daha bir 'cocuk' oluyor bebeklikten cikip..eski huylar yerini yeni huylara,ya da huysuzluklara devrediyor..boyle boyle buyuyecek kuzum ins.Gecen hafta ust uste birkac aksam arkadaslarla gorustuk,alisverise gittik vs. masallah kizim eskiye nazaran oldukca uyum sagladi. tabiki arada kucak istemeleri, hafif aglamalari var ama o kadarina raziyim. cocuk  demekki belli bir tempoya alistimi daha kolay uyum sagliyor.tabii uyku saatleri ve emme durumlarini aksatmamak kaydi ile.onlar aksadi mi kiyamet kopuyor hani...


cocuklara dogal ihtiyaclari olan ortamlari sunmayip onlardan en saglikli davranislari gostermesini beklemek sanirim biz buyuklerin en buyuk handikapi. once ogretecek,besleyecegiz ki sonra meyva versinler. bu sebepten oturu mumkun mertebe arkadas dialoglarini eksik etmemeye calsiiyorum.hem biz buyuklerin de ihtiyaci yok mu? herkes bir yalnizlik icinde kivranip duruyor,gunluk kosusturmalarin icinden uzaklasip,bir demli cayin etrafinda ; cocuklar kah nese ile cosarken kah mizmizlanip aglarken de olsa arkadasinla sohbet etmek hangi annenin arzuzu degildir ki?....
....yalnizlik istenmenmeyen tuyler gibidir:) (bu da gunun sozu olsun,belki ata sozu bile olur hani!!)