sen benim karanfilimsin....

sen benim karanfilimsin....
hayat seninle guzel...

Lilypie Third Birthday tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Sayfalar

26 Şubat 2010 Cuma

evde kesifler basladi:)

Benim tatli kizim basladi artik sagi solu karistirmaya.Bu yastaki her bebek gibi cekmeceler en guzel oyuncagi oldu nazli kizimin.Ama ben de tehlikeli olmamasi kayidi ile hic yasaklamiyorum.o zevki de alsin.zaten gecici bir sure yapacagi birsey- ki- nasilsa ben yasaklasam da yapacak! en iyisi kontrolu elden birkmadan onun desarj olmasina yardimci olmak.Eh ne yapalim ben de gonullu toplayici oluyorum artik..Her yas doneminin belli hareketleri var,suandan itibaren 1,5 yasina kadar sanirim kesif doneminde,sabirla bu surecin gecmesini bekleyip ona yardimci olmak lazim,ne de olsa dunyayi simdi kesfetmeye basladi...tabii ki arsiz ve simarik olmamasi icin kural ve kaideleri her zaman hatirlatmiyor degilim,ben soyluyorum ama o ogrenirim mi ? iste onu gorecegiz ilerde..


mutfaktaki ve odasindaki cekmecelerle oynamaya bayiliyor sirine...

 
















 bu da gunluk halimiz....

22 Şubat 2010 Pazartesi

Aygul'den gelen 'Mim'le gecmise yolculuk...

1-Sizi mimleyen kisinin linkini veriniz.
http://biraztatlibirazaci.blogspot.com/ 'un sevgili yazarı Aygul

2-Çocukluğunuzda anne ve babanızla (ya da aile büyükleriyle) yapmış olduğunuz ve sizi siz yapan şeylere katkısı olan bir olay, bir aktivite, bir eylem… Ve hangi yönünüze katkıda bulunduğu.
Kalabalik bir ailenin son cocugu oldugum icin hep el bebek gul bebek buyudum,babam sert yapili otoriter bir babaydi fakat bize gercekten cok guzel degerler vermis. annem cok sakin merhamet dolu bir insan, ama cocuklugumda cogunlukla hastaydi,bu yuzden de bizlerle babam daha cok ilgilenmis,insan iliskilerinden, ev islerine,duzenine,giyim kusam... herseyde babamin nasihat ve onermelerinin etksi uzerimizde olmustur, gerci o donem sertligi yuzunden kiziyorduk ama simdi goruyorum ki aslinda bircok seyde bizi cok guzel yonlendirmis tabii keske yapmasaydi dedigim, kizdigim yonleri de var ama yine de iyi bir birey olmamdaki katkisi buyuk.annemin merhamet ve sabri ise her zaman bize iyi bir ornektir.(gerci sabir konusunda hic ona cekmemisim ama:)) ablalarim ve abileriminse uzerimde annem babam kadar haklari var,onlara bakarak ogrendim bircok seyi..cok kulturlu,becerikli,yenilikci ,inancli, caliskan,oldukca comert abla ve abilere sahibim,azicik kirintisindan bile kaptiysam ne mutlu bana.ailemin  her bir bireyi icin sonsuz tesekkurler yaradana...

3.Çocukken oynamayı en çok sevdiğiniz oyun ve oyun aparatı?
 O zamanlar kagit bebekler vardi kiyafetlerini kesip giydiriyorduk, onu hic unutmam apartman arkadasim vardi Zerrin onla cok oynardik,evcilik oynardik ayrica:) bi de o zaman yine yaygin olan (gazeteler felan verirdi ) kartondan ev araba vs..onlari yapistirirdik cok severdim, bayagi zor olanlari vardi ugrasir didinir yapardim..haritacilik oynardik en cok onu hatirlarim, haritada bir yer secer basketini sorardik,gozumuzu kapatip parmagimizi haritada gezdirir, bir yerde durdururduk,hangi ulke gelmisse ilerde orada yasayacagiz derdik.yahu ben en cok Tacikistani secmisim galiba,bi donem orada yasamak nasip oldu da:)

4.Sokakta oynar mıydınız?
Ben cocukken cok hasari degildim, e malum sert bir baban olunca daha temkinli oluyorsun,disarida oynardik ama babam gelecegi saat mutlaka evde olurdum.daha cok ip atlardik, ben cook yukseklere kadar atlayabilirdim,sonraa 'cizgi' derdik o o oyundan cok oynardik,yakan top vs..bi de hic unutmam "kim en yavas yuruyecek" oyunu oynardik:) terslik iste millet hizda biz yavaslikta yarismisiz:)

5-Çocukluğunuz ve ilk gençliğinizle ilgili keşke farklı olsaydı dediğiniz bir durum
 Hmmm bu soruda soyle bir uzunn dusunmek lazim,guzel bir soru...olmaz mi var tabii,o zamandan bugune uzanan pismanliklarim var.. pismanliktan ote "keskelerim" var..mesela cok kitap okurdum o zamanlar ve de kuvvetli bir kalemim vardi,siirler,yazilar yazardim,hatta yayinlanirdi sag da solda, sonra hem okumayi azalttim hem de yazmayi. bu benim en buyuk hatam oldu,buna pismanim simdi,yazik ettim kendime:(suan bambaska konumda olabilirdim.. ayrica unv. egitimimi yurdisinda almayi cok isterdim en buyuk keskelerimden biridir o...

6-Çocukluk ve ilk gençlikle ilgili iyi ki böyle olmuş dediğiniz bir olay
 Iyi ki ablam ve ardindan abimler istanbul'a gelmis,onlarin buraya gelmesi benim hayatim adina cok buyuk bir arti,cok sukur ki Allah oyle nasip etmis..cocukluk ve ilk genclikte bunun avantajlarini cokca yasadimm...

7-Varsa çocukluk dönemine dair bugünü etkileyen bir olay, anı.
  Her yasanan sey bugunu etkilemistir muhakkak,dunun birikimleriyle bugunu insaa ediyoruz ama keskin bir ani yok hatirladigim..

biraztatlibirazaci.blogsopt.com'un yazari ,guzel arkadasim: bu sorularla beni Mim'leyerek ne iyi ettin,uzun zamandir gitmemistim bu kadar otelere,kendimden oyle uzaklasmisim ki onu fark ettim.bir gecmisim oldugunu hatirlayip, yasananlari,eyvahlari,keskeleri,sevincleri,huzunleri ile soyle bir geriye gittimmm:) vay be negunler gecmis farkina varmada. ne kadar cok durum degistirmis, ne kadar cok takvim eskitmisiz ... selam size eyyy yadigar yillar selam size anilar...


15 Şubat 2010 Pazartesi

aradiginiz kisiye ulasilmiyor cunku......

Bugun guzel bir gun gecirmistik aslinda,ablamla bakirkoy Capacity de dolastik guzelce -tabi bizim minik sultanin hiiiic kucagimdan inmeden ne kadar gezilirse iste-olsun yine de gezdik biraz, sonra guzel bir yemek,keyifli bir cay derken kafam bayagi bir dagildi,uzun zamandir pek disari cikamadigimdan oldukca iyi gelmisti bu kacamak, ama bu keyfimiz uzun surmedi: kizim iyice durmayinca artik gidelim eve dedik ve taksi cagirmak icin cebimden cep telefonumu cikartmak istedim, aaa telefon orada yok! cantama baktik yok, posetlere baktik yok, velhasil bakilacak hicbiryerde bulunmayinca aci gercegi yani telefonu kaybetttigimizi anladik!.Bulundugumuz magazayi aradik taradik calisanlar bakti yok, ama o magazaya girmeden 5 dk once telefon cebimdeydi  neyse danismaya gidin bulunursa oraya birakirlar dediler,danismaya gittik sagolsun guvenlik bayagi ilgilendi hemen kamera kayitlarini inclediler,fakat birsey cikmadi muhtemelen magazda caldirdim belki dusurmusde olabilirim ama calinmis olmasi kuvettle muhtemel,dusse sesini duyardim muhakkak,1 saate yakin bir sure bekledik. tabii bu arada kizim bagir cagir agliyor, uykusu geldi yavrumun,ben uzgun, sinirli ve gergin bir sekilde ciktik artik oradan donduk evimize,bulunursa arayacaklar.bakalim nasip,insallah bulunur dua edin ne olur,eger calinmissa insafa gelsin calan kisi,benim derdim telefon degil ,icindeki bilgiler, kizimin bir suru resmi vardi benim de hakeza,telefon numaralarin hicbiri yok yedekde...yani anlayacaginiz aradiginiz kisiye ulasilamiyor! ve de o kisi de size ulasamiyor :)zira hic kimsenin numarasi yok bende.4 kisinin numarasini biliyorum ezbere : 2 abimin,yengemin ve birde arkadasim serminin:(baskada yokkk..burayi okuyan arkadaslar lutfen telefon numralarinizi bana mail yada mesajla atinnn:) yoksa size ulasamamm..zaten hattimi iptal ettirdim hemen, yarin insallah yeni sim kart alininca acilir, tabii birde telefon bulmak gerekkk,offf of bu alisveris bana bayagi pahaliya patladi:(

10 Şubat 2010 Çarşamba

dis hedigi (bugdayi)

Dun en buyuk teyzesi R. sagolsun hedik kaynatti. Bizim oralarda (Malatya'da) hedik denir bugdagin kaynatilmis haline,disleri saglam olurmus dis hedigi yapilan cocugun.iste biz de bu gelenege uyup dis hedigi yaptik kizima dun. Ben bu guzel gorevi:) teyzesine devretmistim.ablamdan rica ettim sen de yapalim hedigini diye o da sagolsun dun supriz yapip ugrasmis bir suru. Oyle cok kalabalik bir toplanti yapmadik,kendi aramizda,sadece aile ferdleri katildi. Ama tabii ablam kendini alamamis yapmista yapmis yiyecekler..cok yorulmustur eminim.Tesekurler R. teyzesi,tesekkurler abla..buyunce oper ellerinden ins minik hanimda..

8 Şubat 2010 Pazartesi

guler misin,aglar misin?

Dun bir ara Masko'ya (Mobilyacilar carsisi)  gittik.Bakindik bir iki yere,kizimin da fikrini alalim dedik o da inceledi etrafi uzun uzun:) neyse bir magazada (Milano) begendim bi yemek odasi  takimi,gercekten guzeldi. ama bilenler bilir biraz pahali bir magazaorasi, ben zaten bunu bilerek girdim magazaya,begendigim takimi inceledim baktim ve son olarakta o meshur soruyu sorduk ne kadar bu diye gorevli hemen hesaplayayim efendim dedi,ama ardindan da oyle bir laf etti ki guler misin aglar misin??
gorevli: - sey yalniz bunun sandalyeleri biraz pahali
ben- olsun,ogrenelim bi
gorevli:-peki efendim,bunlar ozel tasarim oldugu icin...vs...isterseniz biraz daha uyguna sandalyeler de var vs..
ben-hayir ben bunu cok begendim bunlarin fiyatini alalim
bu arada ben  sandelyenin uzerinde fiyat vardi, can havli ile baktim neymis bu diye, e cidden biraz tuzluymus ( tanesi 850 tl) ama be adam sana ne! belki benim icin sorun degil Alllah ALlahh.kizdim almayacam iste,yoksa pahali oldugundan degil:)
oradan ciktik. tabii guluyoruz esimle,esim diyorki Amerikada alisveris yapiyoruz bir arkadasla,gunes gozluk satan bir magazadayiz oldukca luks bir magaza,arkadasi bir gozluk begenmis fiyatini sormus gorevli ona da aynen soyle demis:
-these are so expensive,look around men!!(bunlar cok pahali sen baska yerlere bakiver)
tabi bu soz uzrerine cikmislar magazadan garipler:)
!ey ALlahim!!sanane
buna benzer bir olayda ablam yasamisti.arkadaslari ile bir cafede oturuyorlar siparis verecekler,neyse menuden ablam bir borek secmis ondan istemis,garson diyor ablam bir skinti icinde kivrandi durdu en son ablama demiski seyy abla o borekler biraz pahali ama:))) ablam sasirdim diyor. demiski oglum ben fiyat sormadim, sen getir bosver...pahali dedigide 5 -6 tl bisey..
..saticilari ile alicilari ile degisik bu alisveris dunyasi iste...

7 Şubat 2010 Pazar

kucuk hanimdan kareler...

Perdelerle oynamaya bayiliyor tatli kiz,kendi kendine bayagi bir egleniyor perde onunde...

Benim kizim cok kulturlu:gazetesini okumadan gune baslamaz!(annesine mi cekmis acaba?):)

Gazetemiz okundu sira Cd secmede..hmmm ne dinlesem acaba?

3 Şubat 2010 Çarşamba

ELHAN-I ŞİTA...(kis nagmeleri)


Her kar yagdiginda Cenap Sahabetti"nin bu siiiri gelir aklima...taa lise yillarimdan kalan bu siir bugun kar yaginca yine terrennum etti dudaklarimda,ben de paylasmak istedim,belki benim gibi edebiyat severlere bir hatirlatma olur...


ELHAN-I ŞİTA
Bir beyaz lerze, bir dumanlı uçuş
Eşini gaib eyleyen bir kuş gibi kar
Gibi kar
Geçen eyyâm-ı nevbaharı arar...
Ey kulûbün sürûd-i şeydâsu
Ey kebûterlerin neşideleri
O baharın bu işte ferdâsı
Kapladı bir derin sükûta yeri
Karlar
Ki hamûşâne dem-be-dem ağlar.
Ey uçarken düşüp ölen kelebek
Bir beyaz rîşe-i cenâh-ı melek
Gibi kar
Seni solgun hadîkalarda arar.
Sen açarken çiçekler üstünde
Ufacık bir çiçekli yelpâze
Nâ'şun üstünde şimdi ey mürde
Başladı parça parça pervâze
Karlar
Ki semâdan düşer düşer ağlar!
Uçtunuz gittiniz siz ey kuşlar;
Küçücük, ser-sefîd baykuşlar
Gibi kar
Sizi dallarda, lânelerde arar.
Gittiniz, gittiniz siz ey mürgân
Şimdi boş kaldı serteser yuvalar;
Yuvalarda - yetîm-i bî-efgân! -
Son kalan mâi tüyleri kovalar
Karlar
Ki havada uçar uçar ağlar.
Destinde ey semâ-yı şitâ tûde tûdedir
Berk-i semen, cenâh-ı kebûter, sehâb-ı ter...
Dök ey semâ - revân-ı tabiat gunûdedir -
Hâk-i siyâhın üstüne sâfî şükûfeler!
Her şahsâr şimdi - ne yaprak, ne bir çiçek! -
Bir tûde-i zılâl ü siyeh-reng ü nâ-ümid...
Ey dest-i âsmân-ı şitâ, durma, durma, çek.
Her şâhsârın üstüne bir sütre-i sefîd!
Göklerden emeller gibi rizan oluyor kar
Her sûda hayâlim gibi pûyân oluyor kar
Bir bâd-ı hamûşun per-i sâfında uyuklar
Tarzında durur bir aralık sonra uçarlar

Soldan sağa, sağdan sola lerzân ü girîzân
Gâh uçmada tüyler gibi, gâh olmada rîzân
Karlar, bütün elhânı mezâmîr-i sükûtun
Karlar, bütün ezhârı riyâz-ı melekûtun.
Dök kâk-i siyâh üstüne, ey dest-i semâ dök.
Ey dest-i semâ, dest-i kerem, dest-i şitâ dök:
Ezhâr-ı bahârın yerine berf-i sefîdi;
Elhân-ı tuyûrun yerine samt-ı ümîdi.

Cenap Şahabettin

2 Şubat 2010 Salı

yemek nasil yedirilir??

Nazli kizim 9.5 aylik ama henuz hicbisey yemek istemiyor.sadece anne sutu aliyor.6. ayindan beri yedirmeye calisiyoruma ama nafile...agzini acmiyor hicbirseye..saedce kucuk hanim eline verirsem yiyor.eline alinca pek mutlu oluyor,cogunlukla minciklasa da bazen agzina bir iki lokma kaciyor iste.doktorumuz cok zorlamayin dese de anne yuregi dayanmiyor ...gerci cok sukur kilo alma sorunumuz yok,normal degerlerde buyumesi ama ben gidasiz kaliyor diye cok endiseliyim..
nasil, hangi numaralarla yedirebilirim varsa tavsiyeleriniz alabilirim:)

kucuk hanim makarnayi eliyle yemeyi tercih ediyor:) ee tek yede kizim yikariz ellerini bir guzel....















Dun teyzesi gelirken lego getirmis hediye, ayy pek bir bayildi yavrumm,oyuncaklara pek yuz vermeyen kizim oynadi bayagi aksam onlarla..tesekkurler teyzesi..

1 Şubat 2010 Pazartesi

ilk dusus:(

Cumartesi gunu guzel kizimi uyutup ona mutfakta corba yapmak icin gitmistim,gurultuden uyanmasin diye de mutfagin kapisinini biraz kapattim,bir ara uyanmismidir diye dinleyeyim kizimi  dedim: aman Allah'im o da ne! kizim ciglik cigliga agliyor, kosa kosa odaya bir girdim ki guzel yavrum yataktan asagi dusmus:(tabi benim elim ayagim tirtredi ,yavrum benim nasil korkmus, beni gorunce nasil iclendi:((ah kuzum kiyamam sana..neyse kendime gelince sagina soluna bakindim gorunen birsey yoktu. hemen esimi aradim o biraz sakinlestirdi beni,Allaha sukur ki sadece kafasinda bir kizariklik olustu..bizim yatagimiza yatirmistim, yatagimizda cokkk yusek 65 cm felan,rabbim korumus,melekler korurmus ya bebekleri...Allah herkesin evladini her turlu dertten kederden korusun,acilarini gostermesin ins...
Her annenin boyle bir macerasi vardir eminim,iste ne kadar dikkat etsende olacagin onune gecilmiyor.. ama benim acil eylem paketi hazirlayip kizimi kendi yatagina yatirabilmenin formullerini bulmam lazim,zira kendi odasinda henuz yatmak istemiyor hanim kiz..ama artik odasina gecmek sart oldu...