sen benim karanfilimsin....

sen benim karanfilimsin....
hayat seninle guzel...

Lilypie Third Birthday tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Sayfalar

23 Kasım 2010 Salı

yolculak var ve dizi cekimi...

post 1:
yarin nasipse memlekete gidiyoruz.ablamin oglu,ailenin ikinci torunu vasfini tasiyan erkek yegenim evlenecek ins.buyumelerine inanamiyorken bir de tek tek evlenmeye basladi bizim yegen tayfasi.kucucuk yasta teyze olmanin guzel yani bu olsa gerek...onlarla beraber buyuyup,onlarla beraber akmak hayat akisinda...ins.canim yegenim hayirli bir yuva kurar, saadet dolu omur gecirir gelin ve damat adayimiz ..

kizim ikinci kere ucaga binecek,beni simdiden stresi sardi ama. 1 saat 20 dk felan suruyor ama diger gidisimizde donus tecrubem pek iyi olmamisti.yarin giderken ucagin yarisini bizim aile dolduracagiz nerdeyse:) o yuzden ins gidiste kizimi oyalayanlar olacak.tabii oyalanirsa:) bakalim donusede belki babamiz bize eslik eder.
umarim guzel anilarla beraber yeniden doneriz yuvamiza..

gorusunceye dek saglicakla kalin....

--------------------------------------

post 2:

gecen hafta bizim evin arkasinda kultur merkezi var,baktim orada bir hareketlik,bir kalabaliklik var ama pek orali olmadim,dugun vardir onun hazirliklaridir deyip gectim..saatler sonra tekrar baktim hareket iyice artmis,sonra esim geldi,o da bakinca, tv cekimi var dedi.ne olabilir diye dikkatlice baktim insanlara,ama yuksekte oldugumuzdan net secilmiyordu,sonra kucuk kizdan tanidim 'kucuk kadinlar' dizisi cekiliyordu.diziyi izlemedigimden olaylari cok anlamadim ama anladigim kadari ile biri evleniyor. kizimla biraz baktik,fotoladik..
oldukca uzun suren bir cekim oldu,oyunculuk hani okadarda kolay degilmis:)



20 Kasım 2010 Cumartesi

ey kitap!!

sevgili cherryblossom guzel bir mim'le mimlemis beni..oncelikle tesekkur ederim..

bu mim'i alinca hem sevindim hem uzuldum..zira kitap okuma ile arama giren mesafenin ne kadar derin  oldugunu gordum.uzun uzun dusundum.eksilerimi gorup,ah ettim..cevap yazayim diye oturunca bilgisayarimin basina icimde sakladigim, biriktirdigim kizginliklarimi buldum..
onceleri cok okurdum,okumak baska deryalara dalmakti,gokyuzunu yarmak,tasi delmekti belki.
ruhumun en dingin oldugu donemdi o zamanlar..sonra kitaplarin elini biraktikca taslasan bir ruha,
kanamayan yaralara,duygularindan haz almayan bir bireye donustugumu gordum gun be gun..
sicagi gorunce yavas yavas eriyen buz misali,gun gectikce kuculuyorum bence.okumak yuregi oylesine kocaman yapiyor,
oylesine derin bir bakis acisi,
oylesine yuce hazlar veriyor ki ,
ne vakit ondan kopsan birden asagi dusuyorsun,yer cekimine yenik dusuyorsun yani..gum diye betonlarda buluyor insan kendini..
isin kotu kismi ise sebebini bildigin,
sonuclarindan keyif almadigim halde hala dermani bulmamamda.
evet kendimdeki bu eksikligin farkdindayim uzun suredir.ama sartlarin arkasina siginip okumadan kaciyorum.
oysa zamani geldi.gercegin nefesi bu kadar yakinimdayken, gozumu kapamak,bahaneler uydurmak beyhude..
alip elime kitabi,
tv kumandasi ve wireless'in dugmesini kapatip eskiden buldum hazlari yeniden cagirmak gerek..
ve bagirmak kendine:
ey kitap ogut beni,un ufak et..
buk yeniden bilegimi,
yuregime haz ver
gonlume isik.
gozum yeniden gorsun,
kulagim isitsin..
duygularim bahara ersin,cicekler acsin icimde dal dal
beynim dolsun tassin yeni yeni bilgilerle,
icim ucussun kelimelerin ahenginde...

ey kitap tut elimden
kaldir ayaga beni yeniden..
..
==========
son okudugum kitapa gelince..
 elif safak'in 'siyah sut'u. anne olduktan sonra farkli bakis acilari ile anneligi merak ediyor insan.bu kitaba da o yuzden baslamistim. Yazar gercek dunyada anne olduktan sonra dogum sonrasi yasadigi postnatal deprasyonu o karanlik donemi,okuyucusuna ulastirmis. bircok kadin lohusalik donemi boyunca yasadigi duygulari,sorunlari,gelgitleri bulacak bu kitapta.Elif Safak'in yazi sitilini seveler icin sidettle degil ama orta hali bir tavsiye ile tavsiye ederim.en azindan dogum,hamilelik ve lohusalik ucgeninde neler gecirildigini,nasil bir ruh halinin bizi bulabilecegini ogrenmis olunur..
kitapta beni etkileyen en onemli bolumler ise:

1- sutu yetmedigi icin uzuluyor,uzuldugu icin yetmiyor sutu,girmis bir kisir donguye,kuyrugunu yutan yilan misali durmadan basa donuyor.elinde duygusal bir buyutec,yatirmis ruh halini bir tablanin uzerine,pur dikkat inceliyor.saptadigi her kusuru cimbizla,nesterle didik didik ediyor.bunu yaparken yuregini de lime ettigini anlamadan.

2...mutasavviflara gore bu koskoca dunya da  bir ana rahmidir aslinda.
;dunya bize hamile mi yani?"diye soruyorum.
"oyle ya.bizler de ana karninda bebekleriz.Vakti gelince bu rahmi terk etmemiz lazim.Ilelebet burada kalamayiz.ama biz buradan cikmak istemiyoruz.olunce yok olacagiz saniyoruz.oysa olum basli basina bir dogumdur aslinda.olunce bu rahimden cikacagiz.dogacagiz sonsuzlukta.bunu idrak edebilsek korkmazdik olumden.idrak edemedigimiz ici korkuyoruz.dogar dogmaz aglayan bebekler gibi biz de bu dunyadan ayrilmayalim diye agliyoruz."

3.Meğer insanın kendi kendini kandırmasıyla derinleşirmiş her depresyon.





18 Kasım 2010 Perşembe

bayramdan yansimalar

hayirli bayramlar herkese..aslinda tam manasiyla hakiki bayram yasayamiyoruz biz buyuk sehir sakinleri. artik tatil modunda yasiyoruz byaramlari. eh bizde bu modaya uyup soyle kisa sureligine de olsa istanbul'dan kacmak icin bir firsat bildik..dere tepe asip,uzun zamandir cekirdek aile oalrak yapmak istedigimiz kisa bir gezi yapip donduk yeniden hanemize.. once kuzuluk kaplicalarinda geceleyip,sonra donuste kartepe ve  masukiye'ye ugrayip donduk evimize.yarinda nasipse Edirne'ye gitmeyi planliyoruz.kendi komsularimizin kapisini calamasak da istanbul'a yakin komsu illeri dolasalim bari dedik.

lafi cok dondurmeden buyrun resimlerle konusalim...


Kuzuluga varmadan sapanca yolunda Berceste'de kisa bir mola cerdik.Tok oldugumuzdan yemek yemedik ama,bigun nasipse kahvaltiya gitmek istiyoruz.fakat bercestede oylesine guzel  receller,eristeler,peynirler vs.. satiliyor ki esas onlardan almak icin gitmek gerek.

Kurbanlik koyunumuz bizi karsiladi kapida:)
Ablamlari da yakaladigimiz Kuzulukta hep beraber, akyazi koyunde Dereagzi diye bir tesiste guzel bir koy kahvaltisi yaptik.gitmek isteyenlere tavsiye ederim,bahcesi felan guzel bir mekandi.

Henuz kar yagmamis olan Kartepe manzarasi. kartepede guzel bir otel var.kayak yapmak isteyenler icin bir tesis.kisin kar yaginca,bir gece konaklamayi planlarimiz arasina aldik...

vee..kuzenlerinin ilgisiyle mutluluktan havaya ucan kucuk hanim..

ciceklere cici yapiyor,bir nevi bayramlasiyor arkadaslariyla:)

5 Kasım 2010 Cuma

suclu caillou'mu?


cok ama cok cadi oldu bu aralar kucuk hanim.herseye aglayip,yerlere atiyor kendini.bu aylarin normal seyrimi,yoksa simarikligindan mi yapiyor bilemiyecegim.nasil atiyor yere kendini,elleriylede gozlerini kapatip,avazi ciktigi kadar agliyor istedigi olmayinca..
neden degisti,ne oldu 1 haftada kizima bilmiyorum.aslinda biraz caillou'ya suc buluyorum.neden diyeceksiniz?cunki bu aralar kizim ona -maalesef-bayiliyor.ha bire caillou izlemek istiyor,tek susturucumuz o.gunde en fazla toplamda 1 saat tv izliyor.en cok da callio cdlerini. eger tevafuk olmadiysa,bizim kiz caillou'yu izledikten beri daha bir mizmiz oldu.bende caillou'nun hareklerini izlemeye aldim,izleyeyim su keratayi bakayim bi dedim.baktim ki o da cok mizmiz!herseye bir itiraz modunda ve aileside onu ha bire ikna etme durumunda.surekli itiraz,sorgulama hareketleri yogunlukta bay caillou'da.yani ben pek haz etmiyorum davranislarindan,o yuzdende yavas yavas izletmeyi biraktiracagim caillou'yu.daha sakin,sevimli bir cizgi film bulmam lazim,cok degil ama arada bir izlemesi benim isime yariyor.
caillou hakkinda benim gibi dusunen var mi merak ediyorum..yazarsaniz sevinirim...

..........................................................................................................


kedilere bayiliyor cimcime,nerede kedi gorse oyle bir kosuyorki ardindan yetisemiyorum ben.
annesi bu kadar korkarken kedilerden,kizi da bir o kadar seviyor..

1 Kasım 2010 Pazartesi

bitmek bilmeyen isler.....

birkac haftadir pazar gunleri genelde gunesli geciyor,ama maalesef biz bu kis oncesi son sicaklari degerlendiremedik:( bu hafta da gunese inat biz evde gecirdik gunumuzu..bayagi birikmis isler vardi,tamir,tadilat vs..bu hafta esim onlarla ilgilendi,elinde tornavida ordan oraya kosturdu,kizimda onunla berbaber.babasinin başindan hic ayrilmadi,tum tadilatlari dikkatla takip etti kucuk hanim.esim bu konuda cok beceriklidir. bense 'sifir' denecek kadar ilgisiz!.kizim babasina ceksin,ilgili olsun ins.
aslinda evlenmeden once bizim evde annem bakardi tum tadilat islerine,babamin elinde tornovida gormuslugum yok hani!
musluk akardi:
-babam seslenir hanimmm bu musluk niye akiyor,bi baksana!
dolap kapagi duser:
-babam annemi cagiriir,su dolapin kapagi dusmus, ne olacak?
tv calismaz,annem cagirlir,priz calismaz,annem tamir eder...yani anlayacaginiz anacim pek bir mahirdir tamiratta.o yuzdende yapi marketlerini gezmeye bayilir,her gittiginde yiginla tornavida,vida,civi ,pense vs..alir.kocamann bir alet cantasi vardir evde,babamin ise hicc gonlu dusmemistir boyle seylere.ben de babama cekmisim bu konuda,hic eyvallahim olmaz tamirat isleriyle,kendilerini itina ile emin ellere teslim etmisimdir:)
esim tamirata girisince bende dolap iclerini doktum,uzun zamandir niyetliydim.amma is birikmis..yap yap bitmiyorki zaten..ikimizde cok yorulduk,hatta ucumuz diyebilirim,kizim hic oturmadi,babasi ile benim armada mekik dokudu durdu yavrucuk:)
bu yorgunlugu ancak evde kokusu dalga dalga yayilan bir kuarbiye alir ancak dedim,yanina sicacik bir cayla,yorgunluk akti gitti baska deryalara.

ama bu sabah itibari ile yene bize gelmis yorgunluk:) uff istifa etmek istiyorum ya!ben sevmiyorum habire temizle,pakla durumlarini..calismak daha az yorucuydu hani.bugunde aynen mesaiye devam,dolap icleri beni bekler,
supurge beni bekler,
kova beni bekler..
offf yaa
bunun icin mi okumusuz onca yilll:((
...................-----------........................................-----------------........................................................----
sagolsun babam memleketten birsuru nevale yollamis yine.
en cokta yolladigi bala bayildim.tadida goruntusude enfes!tam bal kokuyor.cocuklugumdaki ballar geldi aklima.uzun zamandir boylesine guzel bir bal yememistim. eger sizde bu baldan almak isteseniz benimle irtibat gecebilirsiniz...