sen benim karanfilimsin....

sen benim karanfilimsin....
hayat seninle guzel...

Lilypie Third Birthday tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Sayfalar

4 Şubat 2011 Cuma

bizim evdeki sosyalizim :)

Bu gunlerde kizimi sosyallestirme cabasindayim.Kizim yalniz kaldikca akranlari ile dialog kurmakta zorlaniyor, buyukleri goruncede hep mizmilanma durumlari hiz kazanmaya basladi.aglama krizleri de tavan yapmis durumda,istedigi birsey yapilmayinca saniyesinde hemen kendini yerlere atip,agliyor.nerde olursak olalim yerlerde surunuyor sirine hanim.ah be kuzum her halince cok tatlisin ama kendini boyle paralamana dayanamiyorum..elbette benim bu zaafimdan faydalaniyor minik kus.gidip onu kaldiracagimdan emin oldugundan istedigi kadar aglama ozgurlugunde...ah merhamet sen bazen kotu birseysin galiba!!


bende baktim bu boyle olmaz.ve yavru kusumu mumkun oldukca arkadaslari ile bulusturmaya calisiyorum. kah biz gidiyoruz,kah onlari davet ederek cocuklarimizin ruhen saglikli bireyler olmasi icin zeminler ayarlamaya calsiyoruz.yalniz kalindikca televizyon daha cok izleniyor,anneye daha cok bagimli olunuyor.hem kizim arkadaslarini gorunce az da olsa birseyler yiyor,evde yemek yedirmem oldukca zor zira.yemiyor inatla..
oldukca bencil oldugu bir donemde,hersey' benim' modlarinda.yastik benim,sandalye benim,oyuncaklar benim,kitaplar benim...ozellikle arkadaslari ile paylasamiyor.hele kendinden kucuk cocuklarla hic anlasamiyor.buyuklere yine izin var da,kucuk cocuklara hicbiseyini vermiyor. gorusmelerimiz arttikca gozlemledigim kadari ile biraz daha paylasimi artti.tabii ilk baslarda allah'in emri! bir saate kadar herseye aglanacak!!yerden yere atacak kendini!! ama sonra saatler gectikce bakiyorum uyum sagliyor,paylasiyor.
elbette gungectikce buyuyor yumurcak,daha bir 'cocuk' oluyor bebeklikten cikip..eski huylar yerini yeni huylara,ya da huysuzluklara devrediyor..boyle boyle buyuyecek kuzum ins.Gecen hafta ust uste birkac aksam arkadaslarla gorustuk,alisverise gittik vs. masallah kizim eskiye nazaran oldukca uyum sagladi. tabiki arada kucak istemeleri, hafif aglamalari var ama o kadarina raziyim. cocuk  demekki belli bir tempoya alistimi daha kolay uyum sagliyor.tabii uyku saatleri ve emme durumlarini aksatmamak kaydi ile.onlar aksadi mi kiyamet kopuyor hani...


cocuklara dogal ihtiyaclari olan ortamlari sunmayip onlardan en saglikli davranislari gostermesini beklemek sanirim biz buyuklerin en buyuk handikapi. once ogretecek,besleyecegiz ki sonra meyva versinler. bu sebepten oturu mumkun mertebe arkadas dialoglarini eksik etmemeye calsiiyorum.hem biz buyuklerin de ihtiyaci yok mu? herkes bir yalnizlik icinde kivranip duruyor,gunluk kosusturmalarin icinden uzaklasip,bir demli cayin etrafinda ; cocuklar kah nese ile cosarken kah mizmizlanip aglarken de olsa arkadasinla sohbet etmek hangi annenin arzuzu degildir ki?....
....yalnizlik istenmenmeyen tuyler gibidir:) (bu da gunun sozu olsun,belki ata sozu bile olur hani!!)

2 yorum:

  1. Cnm acizane uyguladigim ve fayda gordugum seyleri paylasayim istedim.2cocugumda da olumlu sonuclarini gordum.
    1.Eger cocuga ait bir seyi paylasmasini istersen cocuk paylasmanin kotu oldugunu sanir.Eger baskasi onunla onun istedigi bir seyi paylasirsa paylasmanin iyi birsey oldugunu algilar.Orn.evdeki butun cikolatalar benim ama seninle paylasabilirim paylasmak ne guzeldegilmi diyerek ver.Yada bilgisayar benim .Ama seninle paylasabilirim dedikten sonra bilgisayarina bakmasina dokunmasina izin ver.Ardindan paylasmak ne guzel degil mi kizim de.Hemen ogrenmicek ama babasi ve sen bunu surekli yaptiginizda bir sure sonra (belki 3 yasina dogru)oyuncaklarini misafirlerle paylasacaktir.
    Birde ayni yas grubu cocuk gordugunde rahati kacmis,annesinin ilgisi dagilmis gibi gorebiliyor cocuklar.Ve birlikte oynamayi bilmiyorlar.Bulusmalarinizda cocuklara oynamanin zevkini yasatmak ve oynamayi ogretmek icin sizde onlarla kisa sureli oynayin.Oyunu kurun yonlendirin.Bir sure sonra yasitlari ile zaman gecirmeyi kendi talep edecektir. sevgilerle...

    YanıtlaSil
  2. nur'cum iki cocuk annesi olarak soylediklerine cokca kulak asmak lazim:)guzel tavsiyelerini deneyecegim. ins.guzel sonuclar alirim.ilgin icin tesekkurler.
    opuyorum senin tatli cocuklarini.sevgilerimle.

    YanıtlaSil